Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@19:31:54 GMT

آیا بحران اوکراین اقتصاد روسیه را نابود خواهد کرد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۳۹۲۴

آیا بحران اوکراین اقتصاد روسیه را نابود خواهد کرد؟

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، رسانه‌های غربی و همچنین چندین مقام آمریکایی در چند ماه گذشته بارها درباره حمله قریب‌الوقوع روسیه به اوکراین هشدار داده‌اند و مسکو را تهدید کرده‌اند که در صورت تحقق این امر، تحریم‌های شدیدی علیه این کشور اعمال خواهند کرد.

واشنگتن و متحدانش از جابجایی نیروهای روسیه در غرب این کشور به عنوان "اثبات" چنین طرح‌هایی یاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسکو همواره این اتهامات را رد کرده و اصرار دارد که حق دارد مانورهای نظامی را در داخل مرزهای خود هر طور که می‌خواهد انجام دهد.

۱- روسیه با چه تحریم‌های اضافی ممکن است مواجه شود؟

واشنگتن و متحدانش به صراحت اعلام کرده‌اند که اگر روسیه اقدامی نظامی علیه اوکراین انجام دهد، «عواقب شدید» برایش در پی خواهد داشت که از آن جمله می‌توان به تحریم بانک‌های معروف این کشور، ممنوعیت تجارت بدهی‌های دولتی، قطع ارتباط احتمالی از سیستم پرداخت بین بانکی جهانی یا همان سوئیفت، تحریم آمریکا، تحریم فناوری تراشه، و پیامدهای مرتبط با خط لوله گاز نورد استریم

۲- اقتصاد روسیه در صورت تصویب این تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟

ایالات متحده و اتحادیه اروپا قبلاً بانک‌ها و شرکت‌های روسی را در مورد اوکراین و بحران کریمه تحریم کرده بودند. آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه هفته گذشته گفت که تحریم‌های بیشتر «ناخوشایند» خواهد بود، اما این کشور با آن مقابله خواهد کرد.

او گفت: «فکر می‌کنم مؤسسات مالی ما می‌توانند [در صورت بروز] این خطرات، با آن مقابله کنند.

۳- چه اتفاقی برای روبل خواهد افتاد؟

تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند تشدید تنش نظامی در اوکراین و تحریم‌های سخت می‌تواند منجر به کاهش ارزش روبل و در نتیجه تشدید سیاست‌های بانک مرکزی و مداخلات ارزی خارجی برای تضمین ثبات مالی شود.

در این خصوص انتظار می‌رود که خروج سرمایه از بدهی و مهمتر از آن، بازارهای سهام ممکن است به شاخص‌های سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ [شروع و مرحله حاد درگیری در شرق اوکراین] نزدیک شود. کاهش ارزش روبل تا ۲۰ درصد، افزایش حق بیمه ریسک کشور تا ۲۰۰ واحد پایه و تشدید قابل مقایسه سیاست پولی بانک مرکزی بخشی از عواقب این کار است.

۴- تکلیف قیمت نفت و گاز چه می‌شود؟

تحلیلگران هشدار می‌دهند که این امر می‌تواند برای بازار انرژی به سان زمین لرزه‌ای بزرگ باشد. بر اساس گزارش کپیتال اکونومیکس، قیمت گاز اروپا احتمالاً از رکورد ۱۸۰ یورو در هر مگاوات ساعت که در اواخر سال گذشته مشاهده شد، فراتر خواهد رفت.

مانیش راج، مدیر مالی یکی از شرکتهای انرژی نیز گفت: «در حالی که بحران روسیه و اوکراین مستقیماً بر قیمت‌های گاز طبیعی منطقه تأثیر می‌گذارد، قیمت نفت خام عموماً کنار گذاشته می‌شود، زیرا نفت روسیه کمی از اوکراین ترانزیت می‌کند».

وی افزود: با این حال، احتمال درگیری مسلحانه یک تحول جدی است و پیامدهای ژئوپلیتیکی گسترده‌ای دارد و در نتیجه قیمت نفت را افزایش می‌دهد. این تنش‌ها چشم انداز اختلالات در عرضه نفت را افزایش می‌دهد، به طوری که قیمت نفت خام این هفته به بالاترین سطح هفت ساله خود رسید و تقریباً به ۹۰ دلار در هر بشکه رسید.

۵- آیا روسیه می‌تواند اثرات تحریم‌ها را به حداقل برساند؟

در هفت سال گذشته، دولت و بانک مرکزی روسیه میزان مواجهه این کشور با دلار آمریکا را کاهش داده، دارایی‌های خود را به خارج از ایالات متحده منتقل کرده و سهم کمتری از بدهی خود را به خارجی‌ها فروخته‌اند.

روسیه دارایی‌های بین المللی خود را با طلا سایر ارزها برای مقابله با دلار تغییر داده است، آژانس‌های رتبه بندی بین المللی قبلاً گفته بودند که ذخایر مالی روسیه به این کشور اجازه می‌دهد تا با اثرات منفی تحریم‌ها مقابله کند.

بر اساس گزارش بانک مرکزی روسیه، ذخایر خارجی این کشور اکنون به رکورد ۶۳۰ میلیارد دلار رسیده است که تنها در سال گذشته ۳۰ میلیارد دلار افزایش داشته است.

۶- در صورت تحریم شدید روسیه، اقتصاد جهانی چه واکنشی نشان خواهد داد؟

روسیه حدود ۱.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل یک شریک تجاری بزرگ برای بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.

قطع ارتباط با روسیه به اقتصادهای اروپایی که تجارت قابل توجهی با مسکو دارند آسیب می‌رساند. تحریم‌های کنونی ناکارآمد بوده و کسب‌وکارهای اروپایی متحمل ضررهای زیادی شده‌اند.

اتحادیه اروپا پس از سال‌ها که به عنوان بزرگترین شریک تجاری روسیه شناخته می‌شد در سال گذشته جای خود را به چین داد.

حدود یک سوم واردات روسیه هنوز از اروپا است و تقریباً همان مقدار صادرات، عمدتاً انرژی، به اتحادیه اروپا می‌رود. مجموع تجارت کالا بین روسیه و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۱۷۴.۳ میلیارد یورو بوده است.

۷- وضعیت بازار سهام چطور می‌شود؟

سهام روسیه کاهش یافته است زیرا ترس از تشدید احتمالی نظامی بر سر اوکراین به روبل و قیمت سهام ضربه می‌زند. بازار سهام روسیه در روز سه‌شنبه ۸ درصد بر حسب دلار سقوط کرد که شدیدترین سقوط یک روزه برای بازار از مارس ۲۰۲۰ بود، همچنین شاخص RTS دلاری سهام پیشرو روسیه در هفته گذشته ۱۵ درصد سقوط کرد.

کد خبر 5404757

منبع: مهر

کلیدواژه: روسیه اقتصاد روسیه اوکراین اتحادیه اروپا صادرات غیرنفتی روسیه همسایه شمالی بورس سید احسان خاندوزی سازمان امور مالیاتی مالیات بر خانه های خالی بانک مرکزی ایران نهضت ملی مسکن عراق سازمان بورس و اوراق بهادار تسهیلات بانکی وزارت جهاد کشاورزی ترانزیت قیمت دلار اتحادیه اروپا بانک مرکزی سال گذشته تحریم ها قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۳۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد.

به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اخیراً گفت مسئله وقوع جنگی دیگر در اروپا دیگر غیر ممکن نیست. وزیر خارجه لهستان نیز پیش‌تر گفت جنگ اوکراین هیچ راهکار دیپلماتیکی نداشته و تنها راه پایان بخشیدن به آن مناقشه نظامی است.

نخست‌وزیر مجارستان در واکنش به این اظهارات گفت: «این‌ها نشان‌دهنده مقاصد سیاسی حقیقی هستند. اروپا در حال حاضر دارد با آتش بازی می‌کند. ما روی مرز جنگ و صلح حرکت می‌کنیم.»

 «بالَژ اوربان» مشاور نخست‌وزیر مجارستان در امور سیاسی پیش‌تر در گفتگویی با «تاکر کارلسون» شخصیت رسانه‌ای شناخته شده آمریکا گفت واشنگتن در مناقشه روسیه و اوکراین به دنبال کسب منافع شخصی است و به همین دلیل است که نمی‌گذارد این جنگ به پایان برسد.

او در روز پنجشنبه در پاسخ به این پرسش که چرا وزیر خارجه آمریکا تا این حد به جنگ جهانی سوم اصرار دارد، گفت: «زیرا چند مزیت تاکتیکی وجود دارد از جمله تضعیف روسیه که همیشه اولویت آمریکا بوده و متوقف کردن همکاری روسیه و آلمان در حوزه انرژی که این هم یکی دیگر از اولویت‌های آمریکا بوده است.»

این مقام مجارستانی در ادامه گفت انگیزه‌های آمریکا برای ادامه جنگ اوکراین در نهایت اروپا که یک قدرت اقتصادی بزرگ است را از منظر استراتژیک تخریب می‌کند.

مشاور اوربان همچنین گفت خواص لیبرال در آمریکا می‌خواهند اروپای مرکزی را به نوک پیکان در جنگ جدید سرد علیه روسیه بدل کنند.

او گفت آمریکا از اروپای مرکزی می‌خواهد با دریافت اندکی حمایت تسلیحاتی و مالی نقش خط مقدم در جنگ سرد با روسیه را ایفا کند؛ خواسته‌ای که اجابتش برای مجارستان مقدور یست چرا که این کشور می‌خواهد کشوری مستقل و دارای حق حاکمیت قدرتمند باشد.

ویکتور اوربان و دونالد ترامپ

بالژ اوربان همچنین با بیان اینکه نخبگان سیاسی در آمریکا و اروپا شباهت‌های فکری بسیاری داشته و با هم در ارتباط هستند گفت امیدوار است دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امسال به قدرت رسیده و این ارتباط را از بین ببرد.

او گفت: فکر می‌کنم بهترین اتفاقی که در حال حاضر می‌تواند برای اروپا بیفتد این است که دونالد ترامپ در انتخابات پیروز شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد